Nieuws

Artikel over de cursisten en De Duivel… uit de ZC.

Duitse studenten leren Nederlands met Zeeuws boek

Jan van Damme 04-10-2019

Frans Pieters (5e van rechts) met zijn Duitse studenten. © Privécollectie

De roman ‘De Duivel als Metgezel’ van de Zeeuwse auteur Frans Pieters is een studieobject van de opleiding Nederlands aan de Volkshochschule in Krefeld. Gisteren kwamen tien Duitse studenten naar Nisse nadat ze het boek een trimester lang in de les hadden behandeld. 

Frans vertelt: ,,Ze hebben het in zestien keer doorgenomen, iedere keer een hoofdstuk. Gisteren was dus de ontmoeting. In de ochtenduren de bespreking waarbij ze me het hemd van het lijf hebben gevraagd. Na de lunch maakten we een rondrit door Zuid-Beveland langs plaatsen die in het boek een rol spelen. Zoals gezegd vonden ze het een fascinerend boek en dat bleek ook tijdens de bespreking. Erg leuk en stimulerend. De delegatie zal meelezen met mijn inmiddels in concept zo goed als gereed zijnde nieuwe boek ‘ROOTS’.”

Frans Pieters werd in 1948 geboren in Aardenburg. Hij was actief in de bankensector en de sociale zekerheidswereld, hij was directeur van het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor (GAK) in Zeeland. In 2014 debuteerde hij als schrijver met de ‘kantorenroman’ ‘Het complex’, twee jaar later gevolgd door de thriller ‘Dodelijk toeval’. In het twee jaar geleden verschenen ‘De Duivel als Metgezel’ is Zacharias Polderman bijna 57 jaar, hij blikt terug op zijn leven. Hij woont en werkt in de polders rond Nisse op een arm boerenbedoeninkje. Hij heeft heel zijn leven een dwingende stem in zijn hoofd gehoorzaamd, een stem die hem opdrachten gaf als hem al dan niet vermeend onrecht werd aangedaan.

Artikel over de cursisten en De Duivel… uit de ZC.