Over Peter Frantz

Frans Pieters (Aardenburg, 20 mei 1948) begon na zijn pensionering in 2011, in 2012 met het schrijven van boeken onder het pseudoniem Peter Frantz. Na de kantorenroman HET COMPLEX (2014) verschenen van zijn hand DODELIJK TOEVAL (2016) en DE DUIVEL ALS METGEZEL (2018). Zijn laatste boek ROOTS, verscheen voorjaar 2020. Inmiddels is ROOTS in het Duits vertaald en vanaf begin 2021 beschikbaar voor de Duitstalige markt. Medio 2022 staat de publicatie van een volgend boek gepland.

Frans Pieters vertrok met zijn ouders op 8-jarige leeftijd uit Aardenburg naar Zuid-Beveland. Na de lagere school volgde hij het Gymnasium-α aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland. Vervolgens startte hij zijn loopbaan in het bankwezen waar hij diverse managementfuncties vervulde. Tijdens zijn dienstverband met de banken voltooide hij de Doctoraalstudie Nederlands Recht aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

Vanuit het bankwezen stapte Frans over naar het Gemeenschappelijk Administratiekantoor, uitvoerder van sociale verzekeringswetten. Hij werd directeur van het districtskantoor Zeeland. Van daaruit trad hij toe tot het Procesmanagement Samenwerking Werk en Inkomen in Den Haag, gevolgd door de Veranderorganisatie Structuur Uitvoering Werk en Inkomen. Beide projectstructuren hadden tot doel een samensmelting te bevorderen van de organen van arbeidsvoorziening en uitvoering sociale zekerheid in Nederland.

Na afronding van deze projecten werd Frans districtsmanager voor Zuidwest Nederland van het Centrum voor Werk- en Inkomen. Deze functie bekleedde hij tot zijn pensionering in mei 2011.

Over de auteur